Baltymų dieta
Besilaikant šios dietos per dešimt dienų galima numesti 5-7 kilogramus. Kadangi tai yra labai griežta dieta, reikia atidžiai stebėti organizmo reakciją. Jei nepastebėta jokių neigiamų pasikeitimų, po pirmo dietos kurso galima pasidaryti poros savaičių pertrauką ir pakartotinai jos laikytis.
Valgiaraštis (kiekvienai dienai vienodas):
- 8.00 – baltyminis produktas – du virti kiaušiniai;
- 10.30 – vienas greipfrutas;
- 13.00 – dar vienas baltyminis produktas – 200 gr. virtos neriebios mėsos;
- 15.30 – du obuoliai; 18.00 – 200 gr. virtos žuvies (baltymai);
- 20.30 – vienas didelis apelsinas.
Laikantis baltymų dietos, svarbiausia valgyti tik tuos produktus, kuriuose daug baltymų ir vitaminų, o atsisakyti riebalų bei angliavandenių turinčio maisto. Taip pat negalima vartoti jokių padažų ar užpilų (pomidorų padažo, majonezo, grietinės, aliejaus), stengtis mažiau vartoti druskos. Baltyminis maistas turi būti valgomas atskirai nuo turinčio daug vitaminų. Kadangi laikantis šios dietos, valgyti reikia 6 kartus per dieną, alkis nekankina, nes išalkti tiesiog nespėjama. Tuo tarpu draudžiama gerti bet kokius gėrimus, išskyrus mineralinį ir paprastą vandenį bei nesaldintą arbatą. Norint įvairovės ar tiesiog nemėgstant kurio nors iš nurodytų baltyminių produktų (kiaušinių, mėsos ar žuvies), juos galima pakeisti kitais – neriebia varške, sūriu, paukštiena ir pan. Vietoje vaisių galima pasirinkti daržoves (burokėlius, morkas, paprikas, pomidorus, agurkus. Tačiau draudžiama valgyti bulves bei labai saldžius vaisius (vynuoges, bananus, abrikosus).