Troškinta silkė
Troškinta silkė gal ir nėra tas maistą, kurį rinktųsi kiekvienas. Tačiau šios žuvies mėgėjams troškintos silkės receptas gali būti tikras skonio atradimas. Patiekalas idealiai tinka vakarienei. O jei troškintą silkę norėsite valgyti pietums, nepamirškite, kad pietų lėkštę reikia papildyti garnyru.
Ingredientai:
- 1 kg silkės
- 1 kg svogūnų
- 50 g razinų
- ½ stiklinės smulkintų graikinių riešutų
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- ½ stiklinės actu parūgštinto vandens
- ½ stiklinės aliejaus
Kaip pagaminti?
- ŽINGSNIS
Silkes nuplaukite ir supjaustykite 3 cm skersmens gabaliukais. - ŽINGSNIS
Svogūnus supjaustykite griežinėliais. - ŽINGSNIS
Ant skardos dugno dėkite silkę, svogūnus, įberkite razinų, riešutų, pabarstykite cinamono ir taip viską susluoksniuokite. - ŽINGSNIS
Sumaišyti medų, cukrų, vandenį ir aliejų, užpilti ant silkės ir dėti į iki 150 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min., kol silkė gražiai paraus. Beje, šis patiekalas skaniausias, kai ataušta.