Troškinta silkė

Troškinta silkė gal ir nėra tas maistą, kurį rinktųsi kiekvienas. Tačiau šios žuvies mėgėjams troškintos silkės receptas gali būti tikras skonio atradimas. Patiekalas idealiai tinka vakarienei. O jei troškintą silkę norėsite valgyti pietums, nepamirškite, kad pietų lėkštę reikia papildyti garnyru.

Troškinta silkė

Ingredientai:

  • 1 kg silkės
  • 1 kg svogūnų
  • 50 g razinų
  • ½ stiklinės smulkintų graikinių riešutų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • ½ stiklinės actu parūgštinto vandens
  • ½ stiklinės aliejaus

Kaip pagaminti?

  1. ŽINGSNIS
    Silkes nuplaukite ir supjaustykite 3 cm skersmens gabaliukais.
  2. ŽINGSNIS
    Svogūnus supjaustykite griežinėliais.
  3. ŽINGSNIS
    Ant skardos dugno dėkite silkę, svogūnus, įberkite razinų, riešutų, pabarstykite cinamono ir taip viską susluoksniuokite.
  4. ŽINGSNIS
    Sumaišyti medų, cukrų, vandenį ir aliejų, užpilti ant silkės ir dėti į iki 150 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min., kol silkė gražiai paraus. Beje, šis patiekalas skaniausias, kai ataušta.